Beautyrobic

8 hónapja szültem. Sikerült a terhességgel és a szoptatással 37,4kg felesleget magaménak tudnom, úgyhogy 2017. szilveszterén felkerült az i-re a pont, mikor beszorultam a fürdőkádba. http://anitavilaga.blogspot.hu/2018/01/buek-2018-szilveszter-van_32.html 
Ennek már a fele se tréfa, valamit tenni kell, úgyhogy elő a régi jól bevált módszerrel. Mivel imádok enni, ragaszkodom a megszokott méregtelenítő kúrámhoz. http://anitavilaga.blogspot.hu/2016/04/jokat-eszem-nem-ehezem-eltelt-17-nap_18.html

2018. február 20.-van. Máris sikerült ledobnom 5,4 kg és 40,5 cm (hát, derék, csípő, comb, vádli). Kezdek most már erőre kapni, úgyhogy úgy döntöttem, ideje mozogni is kicsit.


Kb. 1,5 évvel ezelőtt, mikor bejött Miskolcra a Beautyrobic http://www.beautyrobic.hu/ elsők között voltam, akik megismerhették, ezt az újfajta női mozgásformát. 

Pillanatok alatt a rabjává váltam. Melegítő alsó, bő póló, tornacipő lapult a kis táskámba mikor beléptem. Hamar kiderült, cipőre nincs szükség, sőt még zoknira sem. A terembe lépés előtt speciális olajjal kell bekenni a potenciális zsírégetésnek alávettet testrészeket (csípő, comb, fenék). Na, itt rájöttem, ez a melegítős biznisz nem annyira lesz jó, az olajat hamarabb beszívja, mint a bőröm. Sebaj, máris okosabb lettem, ezért van az oktató leggingbe és sport melltartóba.
A terembe lépve félhomály, hűvös, épp szellőztetnek. Gondolom magamba, még jó hogy mégiscsak melegítőt meg pólót vettem. Már előre mosolygok, hogy az oktató a kis csupasz hasával és karjával hogy fog fázni. Gondolom én. Aztán jön a meglepi, szépen lassan bekapcsolja a speciális hősugárzókat. Az egész terem körbe világít és ontja a meleget. 28-32 fok.
Emlékszem első órán mindenki milyen zavarban volt. Csak az oktató Szűcs Bogi mozgott a maga finom nőies természetességével. Tekertük a csípőt, jobbra-balra, előre-hátra, fel-le, ráztuk a popsit állva, majd terpeszben guggolva, az ágyban nem mutatványozok ennyit, gondoltam magamba. Jókat nevettünk, hol magunkon, hol a másikon a csupa tükör teremben.

Már 10 perc után a bugyogómból csavarni lehetett a vizet, akkor azt mondtam legközelebb bikinibe jövök. Nem vagyok egy izzadós típus, de a hőfok a mozgás és az olaj megtette a hatását, óra végére a melegítőből és a pólóból is folyt a víz. Kb. mintha most vettem volna ki a mosógépből.

Már egy fél óra után az órát néztem, azon gondolkodtam ki bírom-e óra végéig, vagy hamarabb halok meg. Próbáltam én mindent becsületesen csinálni, de hol a levegőm fogyott el, hol az erőm. Az utolsó 10 perc lett a kedvencem. Halk zene, fekszel, és nyújtasz. Imádtam.

Óra végén, szinte jól esett levenni a vizes ruhát, és bántam, mint a kutya, hogy tusfürdőt és törölközőt nem hoztam, de még inkább azt, hogy jó lett volna egy száraz bugyi és egy száraz melltartó.   

Igy telt az én első órám, aztán a következőre már rutinosan érkeztem. Gondoltam magamba, majd most megmutatom. Persze. Fél óra után ugyan úgy az életemért küzdöttem mint első alkalommal.
Igy ment ez hétről hétre. Genetikailag nagyon jó izomszerkezettel vagyok megáldva, így a testem már pár óra után látványosan formálódni kezdett. Aztán azt vettem észre nem bírom. Nem bírom a meleget, nem kapok levegőt, hamar elfáradok. Már nem estek jól az órák, mikor is kiderült babát várok. Innentől kezdve elbúcsúztam a beautyrobictól mert terhesen sajnos nem lehet csinálni, és Bogitól az oktatótól, de megígértem neki szülés után újult erővel újra belevágok.

Később kiderült, az első csoportból, nem én voltam az egyetlen, aki terhes lett. 4 vagy 5 kimama is lett közöttünk, így átadtuk másoknak a helyet. Milyen érdekes! Ez a mozgásforma valóban növeli az önbizalmat, a nőiességet, szépnek és szexinek érzed magad. A csípőtekergetés pedig biztos, hogy javítja a kismedence vérellátását, úgyhogy aki babát szeretne és nem sikerül, tudom ajánlani.


Szóval visszatérve a jelenbe, ráírtam a Szűcs Bogi https://www.facebook.com/SzucsBogi: Halihó! Holnap Beautyrobik órára tisztelettel jelentkezem. Hova és hány órára kell mennem? Vissza írta: jajdejóóóóóóó várlak. 

19.00 óra B-DANCE Táncstúdió https://www.facebook.com/bdancetse/ Cím: 3525 Miskolc, Széchenyi út 46. https://www.google.hu/maps/place/Miskolc,+Sz%C3%A9chenyi+Istv%C3%A1n+%C3%BAt+46,+3530/@48.1024963,20.7854435,3a,75y,167.71h,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1sXNHOThV43NTL7gUWuzruZA!2e0!7i13312!8i6656!4m5!3m4!1s0x47409ffa513f8987:0xa67ae442da967d65!8m2!3d48.102353!4d20.7854903  2.emelet

Hamarabb indultam, biztos, ami tuti, új cím, új hely, parkolás stb. Már 18.45-kor beléptem a lépcsőház ajtaján. Megcsapott az az isteni, ismerős illat, a beautyrobic olaj illata. Megyek felfelé. 1. emelet, jaj de sok lépcső volt, 2. emelet még több lépcső, végre vége. A combom bedurrant, levegőt kérni kellene, mert nekem pillanatnyilag nincs. Kifújom magamat, majd belépek. A recepción Bogi vár. Elmeséli ez már a saját stúdiója. Kérdezem tőle a sok lépcső a bemelegítést szolgálja? Jót mosolyog.
Beszélgettünk, fizettem, cipőt levettem, fel az öltözőbe. Meleg ide vagy oda, melegítő alsót és bő pólót hoztam. Tudom, hogy meg fogok halni, na de amúgy is 1 év kihagyás után. Azt a szép bálna testemet, és a nagy pocakomat így szülés után, azért még nem raknám ki itt mindenkinek.

A stúdió finom, fiatalos, laza, olyan, mint Bogi. Nagy terek, jó hangulat, vidám barátságos emberek.
Megszólal az ismerős zene, és ájulok el magamon, egyszerűen jönnek a mozdulatok. Mintha csak tegnap hagytam volna abba. A mellettem álló néz, látom, még sokszor elveszti a fonalat. Kérdezi voltam-e már, mert még nem látott, de látszik, hogy nem most kezdtem. Mondom neki én régi motoros vagyok, mondhatni úttörő pici kihagyással.

Aztán úgy, mint régen, jött a fél óra és itt halok szörnyet érzés. Semmi nem változott. Régen azt kérdeztem mindig Bogitól: mikor fogom tudni megállás nélkül végigcsinálni? Most már ilyet meg se kérdezek, most már tudom a választ SOHA.

Tekergetem a csípőm és közben eszembe jut valami. 3 gyermekem van. Az első kettőt is könnyen és gyorsan szültem, de gátmetszéssel. A harmadikat a kicsit szintúgy gyorsan és ügyesen, viszont gátvédelemmel. Ez egy új születési technika. Ha sok-sok tényező együttesen adja, akkor vágás és repedés nélkül jön a baba világra. Az én kislányom így született. Már szülés után 10 perccel sétálni tudtam, egy óra múlva akár haza is mehettem volna. Se vágás, se repedés, se varrás. A fájdalom a szülőszobában maradt, isteni találmány.

Vajon mindez nem azért van, mert előtte megtanultam feszíteni-lazítani, tekerni-csavarni a csípöm itt az órákon?

Óra vége! Utolsó 10 perc lazítunk, kedvenc rész. Itt már nem fáj semmi, csak húzódik.

Az öltözőbe felmenni, már nem esett annyira jól, de összeszorítottam a fogam és másztam a lépcsőket. Na a lefelé jövet, az már érdekesebb volt. Úgy kapaszkodtam a korlátba, mintha az életem múlt volna rajta, minden lépésnél rogyott össze a lában, nem bírtam el magam. A recepcióra érve, csak azért, hogy kicsit megpihenjek, megkérdeztem Bogit, mit szól az okfejtésemhez. Ő is úgy gondolja, a beautyrobic segített nekem a szülésnél? Azt válaszolta természetesen. Maga a csípő mozgás, az ősanyáknál is a szülés előkészítő része volt. Aztán eszembe jut, hány olyan videó kering a neten, ahol külföldi kórházakban ezzel a mozgással indítják be a szülést.

Megpihentem, majd elköszöntem és elindultam lefelé 2 emeletet. A kezem a végére lilára markoltam, a lábamat már nem is éreztem. Kilépve az utcára, mint a tojós galamb igyekeztem a sötétbe eljutni a kocsimhoz.

A terem melege, az izmok mozgása, teljesen felmelegíti a testet. Már megtanultam, mindegy milyen hideg van, a kabát alá elég egy rövidujjú póló, mert az is hazáig csurom víz lesz.

Haza érve kezdődött a probléma, megpihentek az izmok, a kiszállással rendesen megküzdöttem. Tudtam, hogy 2 napig minimum fürdeni fogok az izomlázban, de sebaj, majd újra belejövök, úgyhogy jövő héten újra ott a helyem.

ui: Az összes súlyfeleslegtől megszabadultam!

Ez az én világom ANITAVILÁGA



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések